Oplæg med ny viden om økologi i vidensteltet for landmænd

I tidsrummet 9.30-17.30 afvikles oplæg i Vidensteltet på Øko-markdag. Hver hele og halve time starter et nyt emne og en ny vært op. Der vil være en indledning på maks. 15 min., hvorefter der er spørgsmål i 7-8 min. inden teltet klargøres til næste oplæg. Gennem dagen vil der derfor være rig mulighed for at flekse ind og ud af Vidensteltet og tanke på med ny viden.

Her følger oversigt over, hvilke oplæg der afvikles hvornår i Vidensteltet for landmænd.

Starter klokken: Overskrift Oplægsholder Oplægsholder Afsender:
09.30

Struvit fra spildevand til fosfor gødning

Anton Rasmussen, Specialkonsulent   Innovationscenter for Økologisk Landbrug
10.00 Farm composting in a closed system: advantages and challenges
   (Presentation in English)
Mesfin Tsegaye Gebremikae,
Tenure-Track Adjunkt, Aarhus Universitet
  ICROFS
10.30 Multifunktionelle efterafgrøder til foder Carsten Markussen planterådgiver: Fokus på efterafgrøder med mange formål. Opbygning af jordens frugtbarhed, næringsstoffer, ukrudt samt foder til drøvtyggere Birgitte Kjemstrup Høyer, kvægrådgiver: Efterafgrøder til foder - afgræsning eller slæt ØkologiRådgivning Danmark
11.00 Klimatiltag i økologisk planteavl Julie Cherono Schmidt Henriksen, teamleder og chefkonsulent   Innovationscenter for Økologisk Landbrug P/S
11.30 Næring til fremtiden Josefine Vinfeldt Adler, økologikonsulent   VKST
12.00 Økologiske sorter  - hvorfor og hvordan? Anders Borgen, Landsorten   ICROFS
12.30 FROKOST PAUSE      
13.00

Hvornår er det fornuftigt at tilføre mindre kvælstof mod til gengæld at modtage mere tilskud?

Nanna Hellum Kristensen, økologirådgiver 

Peter Skov Jensen, økologirådgiver

AgriNord

13.30 Økologisk dansk soja supplerer kendte bælgfrugter Jim Rasmussen, seniorforsker   ICROFS
14.00 De nøgne øko-tal

Jens Brandenborg, driftsøkonomikonsulent

 

Syddansk Økologi

14.30

Fordele ved at så urter i græsmarken (GrassRotate)

Johannes L. Jensen, Tenure Track Adjunkt 

  Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet
15.00

Gradueret udsædsmængde og andre muligheder

Mads Salting Gad, økologirådgiver   VELAS Økologi
15.30

Marknatur - så nemt kan det gøres

Bent Rasmussen, specialkonsulent   Innovationscenter for Økologisk Landbrug P/S
16.00        
16.30 Hold balancen i gødningsplanen Sven Hermansen, chefkonsulent   Innovationscenter for Økologisk Landbrug P/S
17.00 Skal vi til at dyrke i striber i fremtiden? Erik Fog, chefkonsulent   Innovationscenter for Økologisk Landbrug P/S

 

Bemærk der er på dagen to Videnstelte. Et telt er målrettet landmænd og andre, som arbejder professionelt med og omkring økologisk produktion og et telt er specifikt rettet mod Foodservice/detailhandels folk.

Se skiltning på dagen så du kommer til de rette oplæg - se listen ovenfor.